Derince Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Derince Ziraat Odası > Haberler > Süt Otu Demonstrasyonunda İlk Biçim

Süt Otu Demonstrasyonunda İlk Biçim

Odamız bünyesinde hizmet veren Tarım Danışmanımız ve Oda Başkanımız öncülüğünde Tahtalı ve Çavuşlu köylerinde, bölgemiz şartlarına uyumu, fiziksel gelişimi , biçim sayısı, verimi ve süt verimine etkisi konularında denemeye alınan süt otunun sulu şartlardaki deneme arazisinde ilk biçim gerçekleştirildi.

Protein oranı yüksek, -10 dereceye kadar dayanabilen, süt verimini arttırıcı, besi gelişimini destekleyici, Tüm bölgelerde rahatlıkla yetiştirilebilen, yeşil ot verimi yüksek, hızlı gelişebilmesi nedeniyle erken otlatmaya elverişli bir yem bitkisi olan Süt Otunun ilk biçimi 35-40 cm boydayken tamburlu biçme makinesi ile yapıldı.

Yeşil ot verimi 8.000-14.000 kg, kuru ot verimi 1.400-2.200kg olup, hayvanların  tüketmesi süt ve besi oranını yükselteceğinden yeşil olarak tüketilmesi öneriliyor. Taze tüketimde hiç bir rahatsızlık oluşturmaması da süt otunu tercih edilebilir bir yem bitkisi yapıyor.

ilk biçimden sonra deneme arazisine %46 azot içerikli gübre dekara 10 kg gelecek şekilde verilip sulama yapıldı.  bu bakım işlemleri neticesinde 20-30 gün içerisinde ikinci biçimin yapılması  bekleniyor.